Harples

Nanja leert je graag swingende of juist prachtig verstilde ‘tunes’, zowel van bladmuziek als op gehoor. Ook kun je bij haar terecht voor improvisatie (spelen van een akkoordenschema), arrangeren pop/jazz en natuurlijk klassiek. Nanja is één van de weinigen zowel geschoold in klassieke pedaalharp én folkharp speeltechniek.

 

Starters

Mooi meegenomen: een harp klinkt vanaf de allereerste noot al prachtig.  Stapje voor stapje leer je met alle 8! vingers tokkelen.  Vanaf het eerste begin speel je al  leuke melodieën die je steeds uitgebreider leert begeleiden.  Na een aantal lessen kun je al met 2 handen spelen een meedoen in ensembles.  Thuis oefen je ongeveer 3 x per week, solo of met meespeel cd.   Naast speeltechniek is er veel aandacht voor een goede en ontspannen zithouding. 

 

Starten als volwassene? 

Nanja heeft een ruime ervaring met startende volwassenen. In eigen tempo, op maat en zonder verplichtingen. Genieten van het harpspelen staat voorop! Bijzonder is de levendige ‘harp scene’  voor de folkharp. Er zijn regelmatig interessante en gezellige workshops waarin je bijvoorbeeld een paar nieuwe tunes op gehoor leert, of leer zingen én harpspelen,  muziektherapie met de harp enzovoorts. Nanja is regelmatig bij deze workshops te vinden en neemt haar leerlingen graag mee

 

Eigen creativiteit heeft Nanja hoog in het vaandel staan. Bijvoorbeeld door een eigen arrangement te maken van een mooie/bekende melodie.  Door middel van het spelen van akkoordenschema’s, componeren en improviseren ontwikkel je jouw eigen stijl én kun je alles op de harp spelen wat je wilt. Zo kun je van jouw favoriete (pop)liedje altijd een harpversie maken!  Een paar keer per jaar kun je meedoen aan workshops, leerlingenconcerten of samenspel.  

 

Stijlen

In de lessen komen alle stijlen wel eens aan bod.  Maar je kunt je ook direct vanaf het begin specialiseren in een bepaalde stijl.  Dit is mogelijk voor de richtingen klassiek, pop of keltisch (traditioneel op gehoor!)

 

Doel  van de lessen? 

Plezier in het muziek maken staat voorop! Gevolgd door jouw ontwikkeling tot zelfstandig muzikant. Nanja’s filosofie is dat een goed docent zichzelf overbodig maakt!  

Leerlingen met professionele ambitie begeleid ik in een persoonlijk traject naar het podium, leren spelen voor publiek, omgaan met podiumangst en begeleiding bij concoursen. 

Kortom: je bent van harte welkom om eens een proefles te volgen.

 

Leslocaties

Arnhem centrum - Rozet