Flamenco en klassiek gitaar

Gitaar is een gewild instument en dat is niet voor niets. De warme klanken van het instrument en de mogelijkheid om zowel harmonisch te begeleiden als solo te spelen zijn voor veel mensen aantrekkelijk. De gitaar is heel gemakkelijk de combineren met zang en in zowel de hedendaagse als de klassieke muziek heeft de gitaar een grote plek verworven. In de kunst van de flamenco zijn gitaar en zang dé vertolkers van de Spaanse muziek. 

 

Aan de gitaarlessen die ik geef ligt de filosofie ten grondslag. Ik geloof in het doorgronden en onderzoeken van alle elementen waaruit gitaarspel bestaat. Als je begrijpt wat en hoe je speelt heb je extra plezier en ben je trots op de ontdekkingen die je doet. Samen met mijn leerlingen haal ik het onderste uit de kan. Mijn motto is: Wat je wil, dat kán je ook!

 

Klassiek en flamenco

Wie goed kan improviseren kent zijn instrument. Voordat  het zover is is het belangrijk om kennis te hebben van het notenschrift. Wie bladmuziek kan lezen, kan ook bladmuziek schrijven. Notenschrift leren lezen is als het leren van een nieuwe taal. Het is het alfabet van muziek. Het leert je heel gedetailleerd te communiceren. Je oefent ook geduld, nauwkeurigheid en oplettend. Kwaliteiten die je bij het verhogen van je niveau, samenspel en het trainen van je gehoor nodig hebt. De klassieke basis die al mijn leerlingen krijgen sluit goed aan bij de flamencolessen die ik geef. Flamenco is een muziekvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van veelzijdige gitaartechnieken. Ik leer mijn flamencoleerlingen alle stijlen van de flamenco en de bijzondere (onregelmatige) maatsoorten maken de muziek spannend en interessant voor de musicus en de luisteraar. Speel je flamenco, dan beheers je de technieken van alle andere muziekstijlen!

 

Praktische informatie 

Leeftijdgroep:  vanaf 8 jaar

Startdatum: gedurende het jaar is instromen mogelijk

Dag en Tijdstip in overleg.

Lokatie: Elderveld - Hilversumstraat 27 en Breezandpad 3a, Het Arnhemse Broek wijkcentrum de Symfonie - Valckenierstraat 1.

Docent: Nazım Pişkin