Docenten

Susan Díaz de la Cruz | Klassiek en lichte muziek viool

Susan studeerde klassiek viool aan Het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Thijs Kramer en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ) bij Hans Wijnberg. Ze specialiseerde zich na haar studie in het improviseren binnen verschillende muziekstijlen. Ze betrad diverse podia waaronder De Doelen, Het Concertgebouw in Amsterdam, Nighttown, Musis Sacrum en Park Open in het Sonsbeek Park in Arnhem. Ze volgde de opleiding Pabo aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De fascinatie om leergebieden met elkaar te laten integreren en een multifuntionele leeromgeving en lesmateriaal te creëren ontstond. Susan is ook webredactrice. Ze werkte voor het internet en intranet van energiebedrijf Nuon. Daarbij was ze betrokken bij diverse projecten zoals kennismanagement en de contentcarwash. 

 

Nazım Piskin | Flamenco en klassiek gitaar

Nazım Piskin is flamencogitarist en gitaardocent. Na zijn studie filosofie verdiepte Nazim zich in de flamenco. Nazım speelt naast flamenco ook Klassiek, Jazz en Latijns-Amerikaanse muziek. Hij trad op in Duitsland, België, Frankrijk, Turkije en Nederland. In diverse muziekgezelschappen is Nazım actief als sologitarist. Nazım geeft met veel enthousiasme privé- en groepslessen.   

 

Maria João Carmo | Zang en klassiek piano
Maria João Carmo behaalde aan het conservatorium het bachelor pianodiploma.  Aan de Ze Escola Superior de Música de Lisboa behaalde zij de bachelor (1999) en de master (2001) Klassieke Zang. Vervolgens kwam ze naar Nederland waar ze aan het Conservatorium van Amsterdam het Uitvoerend-Musicusdiploma Klassieke Zang in 2003 bij Paula de Wit haalde.

 

Maria João wordt regelmatig uitgenodigd om hedendaagse muziek te zingen. Maria vertolkt vaak bij haar eigen concerten en/of op festivals of concertseries liederen uit de romantiek en opera-arias. Haar repertoire is breed en omvat stukken uit alle periodes uit de muziekgeschiedenis, oude muziek en hedendaagse muziek. 

Heleen Vegter | Klassiek piano
Pianiste Heleen Vegter studeerde in januari 2010 af aan de masteropleiding tot uitvoerend musicus in Arnhem (ArtEZ), met als specialisatie liedbegeleiding, nadat zij in 2007 was afgestudeerd als pianodocent. Zij volgde hoofdvaklessen bij Frank van de Laar, met daarnaast hoofdvakles van Marjès Benoist, Frank Peters en Kelvin Grout, een specialist op het gebied van liedbegeleiding. Zij kreeg masterclasses bij bekende pianisten als Ronald Brautigam, Igor Roma, Idil Biret en Patricia de la Vega. Zij is actief als liedbegeleider en speelt in diverse ensembles. In Arnhem heeft zij haar lespraktijk voor individuele pianolessen. Daarnaast is zij verbonden aan Markant, centrum voor kunsteducatie in Apeldoorn als pianodocent. Ze werkt mee aan projecten op basisscholen om daar alle kinderen de gelegenheid te geven kennis te maken met muziek. Ook geeft zij samen met Johanneke van der Pol muzieklessen aan ouders met peuters in de cursus ‘met open oren’. 

André Orsel

Elektrisch en Akoestisch gitaar lichte muziek

André behaalde in 1989 zijn diploma het Conservatorium te Arnhem (ArtEZ) op de afdeling geïmproviseerde muziek. Hoofdvak Gitaar (Jazz) met piano als bijvak. Hij ging aan de slag in verschillende bands met uiteenlopende stijlen. André werd gevraagd om in Duitsland te komen spelen bij de RTL Allstars. Deze band werd een begrip in Duitsland en verzorgde jarenlang in verschillende tv-shows de muzikale omlijsting. Deze formatie speelt zowel nationaal als internationaal en begeleidt daarbij ook veel bekende artiesten. Naast het geven van concerten is André ook gitaardocent. In zijn lessen wordt veel rekening gehouden met het individu. Ieder persoon is anders en elke leerling heeft daarom ook weer een iets andere benadering en begeleiding nodig om enthousiast te blijven en daardoor tot een bevredigend resultaat te komen.

 

Peter Meurs | Lichte muziek Piano | Muziek voor ouderen

Peter studeerde muziektherapie aan de Kopse in Nijmegen (tegenwoordig onderdeel van de HAN) en Klassiek piano aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ). Zijn improvsatie ervaring heeft hij  opgedaan in de bijna 28  jaar die hij werkt als muzikaal begeleider aan de afdeling Dans van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem in Arnhem (ArtEZ).

Peter heeft een lespraktijk met pianoleerlingen. Hierbij staat bij voorop dat de leerling moet kunnen genieten, zowel van het luisteren als het zelf spelen. Verder werkt Peter  met Alzheimerpatienten, die bijna altijd bejaard of hoogbejaard zijn. Hij geeft groeps- of individuele sessies, en benut hierbij zijn mogelijkheden als klassiek pianist om een sfeer te scheppen, die ontspannend werkt en ook een focus creeert.

Michael Buerger | Contrabas en basgitaar

Michael studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ)

bij Henk Haverhoek en Lené te Voortwis. Zijn concertactiviteiten bestrijken het brede spectrum van pop, rock, blues, jazz en wereldmuziek.

 

Als docent is hij verbonden aan de Muzehof in Zutphen, het ArtEZ conservatorium in Arnhem en Boogie Woogie in Winterswijk. 


Zijn lessen van klassiek tot pop, rock en jazz worden afgestemd op ieders muzikale voorkeur. De nadruk ligt altijd op het muziek máken, speelplezier staat centraal.

Nanja Bakker | Harp

Harpiste Nanja Bakker studeerde klassieke (pedaal) harp bij Manja Smits aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (artEZ) en de Schumann Academie.  Haar specialisatie en grote passie is de ‘folkharp’  ofwel Keltisch klepjesharp.  Zij volgde lessen in Schotse harpmuziek van de befaamde Cheyenne Brown, Bretons arrangeren bij Tristan le Govic en volgde diverse cursussen in pop/jazzharp. 

 

Sinds enkele jaren heeft zij een harplesprakijk in Wageningen en in Arnhem Zuid. Ook is zij regelmatig op podia te vinden, zowel op pedaal- als folkharp. Nanja laat graag zoveel mogelijk mensen genieten van de harp.  Daarom geeft zij naast kinderen ook met veel plezier les aan volwassen starters.  De lessen zijn op maat, aangepast aan beschikbare tijd, einddoel en bijvoorbeeld wens om wel /niet van blad te spelen.  Alles kan! Kortom: je bent van harte welkom om eens een gratis proefles te volgen

 

 

Sinan Arat | Fluitist: Ney, kaval en bansuri
Sinan studeerde af aan de afdeling Conservatorium van de Ege universiteit in Turkije. Zijn hoofdinstrument is ney (fluitsoort). Momenteel is hij bezig met zijn masteropleiding aan het Codartz in Rotterdam.

 

Daarnaast bespeelt hij andere andere fluitsoorten als kaval,dwarsfluit en bansuri. Sinan treedt regelmatig op met het Nederlands Blazers Ensemble.

Hij heeft in verschillende muziekgezelschappen in Europa en Turkije opgetreden. 

 

Naast het geven van concerten geeft hij les in Turkse muziek in Ney en Kaval. Dwarsfluitles wordt vanuit de westerse muziek gegeven.